Skøyte og ishockyskole
Ishockeyspillet og banen
Ishockeybanen er ca 60 x 30 meter og omkranses av et vant. Vantet har på de fleste baner herdet glass som tåler harde skudd.
Videre er banen delt inn i 3 soner av 2 blå linjer. Målburene står på mållinja som er noen meter fra vantet i begge endene av banen. Dette gir rom får å bevege seg bak mål. Dette skiller ishockey som lagspill fra mange andre lagballspill og gjør at spillet rundt målene får en ekstra dimensjon. Banen deles igjen inn i 2 halvdeler av en rød linje. Spillet startes alltid ved at dommeren dropper pucken på et av de markerte dropp-punktene.
En ishockeykamp spilles for seniorer over 3 perioder a 20 min. Spilletiden er effektiv. Dvs at klokken stoppes når dommeren blåser av spillet. På banen skal det være 5 utespillere og en målvakt på hvert lag. For å lede kampen har vi 1 hoveddommer og 2 linjedommere. I noen sammenhenger brukes det 2 hoveddommere. Hvert lag kan ha opp til 4 kombinasjoner med 5 spillere i hver som bytter på å spille. Det gjør at tempoet på banen kan være stort. Ishockey regnes også som verdens raskeste lagballspill. På seniornivå er vanligvis spillerne på isen mellom 30 og 60 sek før de bytter. Byttene skjer fortløpende i spillet og evt når spillet stoppes.
For yngre lag spilles det kortere og evt færre perioder. Det er heller ikke vanlig å bruke så mange kombinasjoner (rekker) som på seniorhockeyen. De yngste (U8) spiller gjerne kamper på 2 x 12 min hvor det vanligvis ikke er mer en 2 rekker som bytter på å spille. Her spilles det med små mål og uten målvakt. Målvakter brukes vanligvis fra U9 og oppover.
Oppbevaring og vedlikehold av hockeyutstyr
Når skøyte legges på hylla for sesongen, må både disse og resten av utstyret henges til tørk og oppbevares slik
at det er klart til neste sesong.
Det meste av utstyret må tørkes. Selv om det er mulig, er det vanskelig å vaske det meste. Fuktighet fra svette, isen eller annet gjør imidlertid at det bør henges opp, luftes og tørkes både etter trening og når sesongen er over.
Etter hver trening bør skøytene tørkes slik at de ikke ruster. Dersom en bruker beskyttere bør skøytene tørkes skikkelig før de tas på. Evt bør beskytterne av når de tørkes hjemme. Køllene bør også lagres tørt. Dvs de bør ikke ligge våte eller stå slik at de holdes fuktige.
Drammen Ishockeyklubbs skøyte- og hockeyskole er et tilbud til alle jenter og gutter mellom 4 og 8 år +/- som ønsker å lære seg å gå på skøyter og å spille ishockey. Vi legger vekt på lek, trivsel og mestring og barna deles opp i grupper etter ferdigheter, ikke alder. Skolen vår er basert på Den norske skøyte og hockeyskolen. Les mer om den her.
Påmelding gjøres her: https://www.deltager.no/skoyte_og_ishockeyskole_i_drammen_pa_marienlyst_28102015
Les også: Innhold og organisering på isen
Grupper basert på ferdigheter inkluderer:
Gruppe 1: Skøyteskole, nybegynnere: Ingen spesielle startferdigheter.
Gruppe 2: Skøyteskole, viderekomne: Klarer å stå og gå på skøyter. Har grei fremdrift og kan manøvrere/svinge på en ”grov” måte.
Gruppe 3: Skøyteskole, siste nivå: Har brukbar balanse frem/bak og sideveis, manøvrerer/svinger greit. God fremdrift, svinger og manøvrere mer finstemt og mer automatisk.
Gruppe 4: Hockeyskole, nybegynnere: Bra fremdrift, grei balanse, manøvrerer og stopper (plog). Klarer å føre ring med kølle/stav gjennom hinderbane.
Gruppe 5: Hockeyskole, viderekomne: Greit framover, bakover, korte svinger, stopper, fører puck med kølle.
Gruppe 6: Hockeyskole, overgang til lag.
Barna vil få de grunnleggende ferdighetene som danner grunnlaget for å starte med ishockey og annen skøytesport (hurtigløp og kunstløp). Barna som vil spille ishockey flyttes opp på de aldersbestemte lag når de etter trenernes oppfatning er klare og når de selv vil og når foreldrene synes det er greit.
For alle barn mellom 4-8 +/- år
Foreldre er hjertelig velkommen til å være på isen sammen med barna. Dere må da ha skøyter på og vi anbefaler på det sterkeste at dere også bruker hjelm.
Påmelding gjøres her: https://www.deltager.no/skoyte_og_ishockeyskole_i_drammen_pa_marienlyst_28102015